De nieuwe kleur van het jaar 2020 is Tranquil Dawn. Het is een veelzijdige, elegante en tijdloze kleur die dankzij vier kleurpaletten in elk interieur zal passen!

Hoe werd de kleur van het jaar 2020 verkozen?

Elk jaar komen internationale kleurspecialisten, designexperts en architecten samen om de nieuwste wereldwijde trends te bespreken. Die inzichten vertalen zij naar één hoofdkleur. Vanuit die kleur creëert men vier kleurenpaletten, zodat iedereen wel een sfeer en stijl vindt die bij zijn of haar interieur past.

Kleur van het jaar 2020 Kleur van het jaar 2020

Tranquil Dawn

Omdat het leven alsmaar hectischer en drukker wordt, hebben de kleurexperts gekozen voor een kleur die teruggaat naar de rust. De kleur refereert naar ochtendlicht en de dageraad, waarin groen, blauw en grijs centraal staan.

“Tranquil Dawn is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon die terugkomt in alle vier de ColourFutures 2020 paletten. Ze inspireren onze klanten en maken het kiezen van kleuren gemakkelijker. Tranquil Dawn past perfect bij de behoefte aan de human touch in 2020”, zegt Heleen van Gent van AkzoNobel. “Het doet denken aan de kleuren van de horizon en geeft uitdrukking aan onze wens om onze meest menselijke kwaliteiten te koesteren, die we nodig zullen hebben in het nieuwe decennium dat we nu ingaan. Het is een spannende en inspirerende manier voor ons om onze passie voor verf met de wereld te delen.”
– Bron: HLN

Kleur van het jaar 2020 Kleur van het jaar 2020

Kleur van het jaar 2020 Kleur van het jaar 2020

De kleur van het jaar 2020 in 4 kleurpaletten

Op basis van de tinten waarmee Tranquil Dawn gecombineerd wordt, lijkt de kleur subtiel een andere tint te worden. In functie van warme, neutrale, zachte of felle kleuren, worden vier kleurpaletten voorgesteld.

Home for creativity – CREATIEF

Voor de creatievelingen onder ons, biedt dit kleurenpallet rijke, intense kleuren uit het bos getemperd door lichtere kleuren.

Kleur van het jaar 2020

Kleur van het jaar 2020

Home for care – ZORGZAAM

Dit kleurenpallet combineert Tranquil Dawn met zachte pasteltinten en natureltinten, o.a. Spiced Honey, de kleur van het jaar 2019.

Kleur van het jaar 2020

Kleur van het jaar 2020

Home for play – SPEELS

Een speels en toch wel energiek kleurenschema, zoals de combinatie met zonnig geel bijvoorbeeld, speelt hier de hoofdrol.

Kleur van het jaar 2020

Kleur van het jaar 2020

Home for meaning – BEZINNING

Voor een minimalistisch effect opteert u best voor dit kleurenpallet. Het roept vooral kalmte op in een interieur.

Kleur van het jaar 2020

Bekijk ook deze video over het kleur van het jaar 2020!

Kleur van het jaar

Vragen of opmerkingen over Tranquil Dawn of andere kleuren?

Heeft u vragen over ons assortiment? Heeft u professioneel advies nodig? Of heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.

Meer info over ons aanbod en prijzen vindt u hier.