2018 was een bijzonder woelig jaar, maar de trendanalyse van Sikkens kondigt een verandering aan: energie en optimisme worden de kernwoorden van 2019. De consument wil een warme, neutrale en authentieke omgeving creëren die bruist van energie. In deze optiek werd Spiced Honey verkozen als kleur van het jaar.

SPICED HONEY: DE KLEUR NADER BESCHREVEN

Intens en verkwikkend oker, perfect in balans gebracht door de warme uitstraling van middenbruin en bordeauxrood. Een hedendaagse, maar tijdloze klassieker die steeds vaker opduikt in moderne architectuur- en interieurprojecten over de hele wereld.

BIJHORENDE KLEURENPALETTEN VOOR BINNEN

Om de Kleur van het Jaar te ondersteunen, creëerde men vier afzonderlijke kleurenpaletten voor binnen. Ze onderstrepen een voor een het optimisme, de warmte en de energie van Spiced Honey.

THINK (RUST)
Warme, neutrale kleuren en honingtinten voor ruimtes die mensen doelbewust opzoeken voor rust en ontspanning. Ideaal voor de hotel- en vrijetijdssector en privéwoningen.

WONDER (SUCCES)
Lichte pastelkleuren voor ruimtes die moeten aanzetten tot focus en creatief denken. Ideaal voor kantoren en de gezondheidssector.

LOVE (GEZELLIGHEID)
Volle, verzadigde kleuren om een gevoel van warmte te creëren dat sociale contacten stimuleert. Ideaal voor de hotel- en vrijetijdssector en privéwoningen.

ACT (ACTIE)
Vrolijke, energieke kleuren om aan te zetten tot actie en beweging. Ideaal voor onderwijsinstellingen en kantoren.

BIJHORENDE KLEURENPALETTEN VOOR BUITEN

De kleurenpaletten voor buiten zijn speciaal ontworpen om het optimisme van de okertint in Spiced Honey extra kracht bij te zetten, met aandacht voor de impact van elke kleur op de omgeving.

THINK
Zachte honingkleuren en aardetinten, perfect in balans gebracht door oker en blauw, voor ruimtes die warmte en civiliteit moeten uitstralen.

WONDER
Een sober palet van ingetogen tinten met een reflecterende helderheid, die zich zacht aftekenen tegen de horizon.

LOVE
Stimulerende tinten die speciaal zijn ontworpen om mensen aan te trekken en zich duidelijk te profileren in een stedelijke omgeving.

ACT
Krachtige, levendige kleuren die een dynamische impact hebben en voorbijgangers als het ware aanspreken.

PRAKTIJKVOORBEELDEN PER SECTOR

RESIDENTIAL
Met het juiste kleurenpalet wordt een vastgoedproject een echte leefgemeenschap. Van vrijstaande woningen tot nieuwbouwprojecten met appartementen: kleuren zorgen ervoor dat mensen zich ergens thuis voelen en wij kunnen daarbij helpen.
• De eerder donkere kleuren van het Love-palet roepen warmte en betrouwbaarheid op, voor een sfeer die mensen aantrekt.
• Het Think-palet gebruikt sobere, warme en neutrale tinten om een gevoel van veiligheid, comfort en welzijn te creëren.

Voordeel: In een residentiële omgeving wakkert het juiste kleurenpalet het gemeenschapsgevoel en het contact in de gemeenschappelijke ruimtes aan, terwijl het evengoed een vertrouwd thuisgevoel creëert voor de bewoners.

HEALTHCARE
Een rustgevende sfeer speelt vaak een centrale rol om een positieve ervaring te creëren in de zorgsector. Van een groot ziekenhuis tot een kleine privékliniek: kleuren brengen patiënten tot rust, scheppen duidelijkheid voor het personeel en bieden een houvast voor bezoekers.
• De zachte pasteltinten van het Wonder-palet steunen op het rustgevende effect van sobere blauwtinten. Deze moderne, pure kleuren geven de indruk dat alles zorgvuldig is uitgedacht.

Voordeel: Zachte tinten in een zorgomgeving kalmeren patiënten en garanderen rust en focus voor het personeel.

EDUCATION
Onderzoek heeft aangetoond dat het juiste kleurenpalet betere resultaten oplevert in een leeromgeving. Van kleuters die voor het eerst naar school gaan tot studenten aan de hogeschool of universiteit: het is belangrijk om kleuren af te stemmen op het leerproces van het doelpubliek.
• De krachtige primaire kleuren van het Act-palet bruisen van energie en stralen dynamiek uit, om beweging en een actieve geest te stimuleren.
• De zachtere tinten in dit palet creëren dan weer een ruimte waar in alle rust kan worden gewerkt.

Voordeel: Mensen leren op verschillende manieren en de kleuren in een educatieve omgeving moeten dat weerspiegelen: van actief en gezamenlijk tot stil en gefocust.

OFFICES
Een meer persoonlijke kijk op kleur kan een directe impact hebben op de resultaten. Van werkhoeken waar medewerkers zich maximaal kunnen focussen tot vergaderzalen die samenwerking stimuleren: inzicht in de verschillende functies van de verschillende ruimtes is essentieel om zowel de productiviteit als de creativiteit aan te wakkeren.
• De kracht van het opvallende rood en het rijke blauw in het Act-palet zet aan tot een energieke houding in ruimtes waar wordt samengewerkt.
• De zachte blauw- en grijstinten van het Wonder-palet creëren op hun beurt de perfecte denkruimte.

Voordeel: Kleuren kunnen de productiviteit verhogen door aan te geven in welke ruimtes inspiratie en samenwerking centraal staan, en welke ruimtes bedoeld zijn om zich in alle stilte te focussen.

HOTELS & LEISURE
De juiste kleuren kunnen een gevoel van energie en gezelligheid oproepen en zetten mensen aan om meer uit te geven tijdens sociale contacten. Van een kleine bar tot een megagroot winkelcentrum: kleur is uiteindelijk de factor die bepaalt of de bezoeker zich al dan niet welkom voelt.
• De roodachtige aardetinten van het Love-palet zorgen voor een energieke en levendige sfeer, terwijl de rijke tinten een soort van thuisgevoel creëren.
• De warme, neutrale kleuren en honingtinten van het Think-palet stralen tegelijk positivisme en rust uit, voor ruimtes waar mensen zich graag willen ontspannen.

Voordeel: Het juiste kleurenpalet binnen én buiten trekt mensen aan en stimuleert de interactie.

Heeft u vragen over de kleur Spiced Honey? Wenst u nog meer informatie over het aanbod van Sikkens, de verschillende kleurenpaletten en hun toepassingen? Of heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.