Als vakman is het af en toe nodig om ’s avonds laat te werken. Tijdens de donkere maanden kan het zelfs al in de late namiddag te donker worden om zonder verlichting correct werk af te leveren. Goede werfverlichting is dan ook onmisbaar als gereedschap om uw projecten als professional uit te voeren.

HET BELANG VAN EEN GOEDE LICHTBRON OP DE WERKPLAATS

Eerst en vooral is veiligheid een belangrijke reden om doelgerichte werklampen te gebruiken. Als u met materialen of machines werkt, is het belangrijk dat u goed ziet waar u mee bezig bent. Ook vallen en stoten kunnen hiermee vermeden worden. De afwerkingsgraad van uw werk zal bovendien hoger liggen met werflicht. Denk maar aan het controleren van de dekking van de verf, een mooie spreiding in de hoekjes en kantjes, …

DE VEREISTEN VAN GOEDE WERFVERLICHTING

Zorg ervoor dat u met werkverlichting werkt die u efficiënt kan richten. Een extra statief of beugel kan hierbij helpen bijvoorbeeld. Verder moeten werklampen stabiel, stevig en schokbestendig zijn, dat spreekt voor zich. Werkt u zowel binnen als buiten? Dan bestaan er werklichten die ook geschikt zijn voor buitenwerk. Een lange werkduur is een noodzaak. Let daar zeker op als u een werklamp met accu-functie aanschaft. De meeste werflampen zijn tegenwoordig ontworpen om comfortabel en makkelijk te vervoeren naar uw werf of werkplaats. Toch blijft het een aandachtspunt: want u wint heel wat tijd door met gebruiksvriendelijk materiaal te werken.

MAAK UW KEUZE UIT DE VERSCHILLENDE OPTIES WERFLICHTEN

Led of halogeen
Er bestaan werflampen op LED en halogeen. LED-lampen zijn energiezuiniger en hebben een langere levensduur. Halogeenlampen hebben dan weer een breed bereik en zijn goedkoper.

Types
Er bestaan torens, stralers, hanglampen, enz. Maak uw keuze op basis van uw persoonlijke werkmethodes en behoeften.

Met of zonder statief
Om nog beter te kunnen richten, bestaan er werflampen die u op een statief of beugel kan plaatsen. Handig voor werk in de hoogte of op moeilijk bereikbare plaatsen!

Accu of electriciteit
Afhankelijk van de werkplaats zijn er stopcontacten binnen bereik of niet. In geval er geen elektriciteit voorhanden is, kan u opteren voor werfverlichting met accu-functie. De verlichting wordt dan onderweg opgeladen. Als u met stopcontacten werkt, zorg er dan voor dat de kabel van uw werflamp lang genoeg is of schaf een bijkomstige verlengkabel aan.

Bluetooth
Werkt u graag met een streepje muziek op de achtergrond? Dan bestaan er systemen met bluetooth luidsprekers waarop u uw eigen muziek kan aansluiten via de smartphone.

VERGEET DE VERWARMING NIET!

Donkere dagen zijn meestal koude dagen. In slecht of niet verwarmde ruimtes neemt u dan ook best een gepast verwarmingsapparaat mee.

Heeft u vragen over ons uitgebreid assortiment werfverlichting, werfverwarming en de verschillende mogelijkheden? Of heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.