Vulmiddelen voor iedere toepassing en voor elke ondergrond vindt u bij Polar Paints! Zoals bij elke schildersactie komt het erop neer om uw schilderoppervlak eerst mooi egaal te maken voor u begint. Soms hoort daar ook reparatie van scheuren, gaten of barsten bij. Dan zijn vul- en egaliserende materialen de oplossing!

Wat is het verschil tussen plamuur en vulmiddel?

Vullen en plamuren worden nogal vaak in één adem gebruikt, maar er is een verschil. Plamuur is bedoeld om kleine oneffenheden, zoals gaatjes of scheurtjes weg te werken en glad te maken. Ook de voegen van een gyproc-wand bijvoorbeeld zal u plamuren. Grotere gaten, kieren of barsten (vanaf +/- 2 cm diep) worden opgevuld met een vulmiddel.

Vulmiddel in functie van de ondergrond

Eerst moet u bepalen met wat voor ondergrond u te maken heeft. In ons gamma vindt u daarom muurvullers, schuimvullers, houtvullers tot allesvullers voor de reparatie, renovatie en behandeling van barsten.

Muur

Van beton tot baksteen, in ons gamma muurvullers kiest u het product dat past bij de ondergrond. Verkrijgbaar in poedervorm of kant-en-klaar, hard of elastisch: het juiste vulmiddel voor het repareren van scheuren of gaten eindigt met een spiegelglad eindresultaat. Weersbestendigheid en slijtvastheid zijn eigenschappen die belangrijk zijn voor het vullen van een buitenmuur. Voor het vullen van zet- en krimpscheuren opteert u voor een bouwscheurvuller.

Hout

Het herstellen en egaal bijwerken van scheuren, beschadigingen, afgebroken hoeken bij kozijnen, deuren en meubels doet u met een houtvuller. Ook houtrot kan u repareren door eerst het rotte gedeelte weg te snijden en het gat te vullen met (nieuw hout en) een vulmiddel. Onze producten zijn sneldrogend, uitstekend schuurbaar en uiteraard overschilderbaar.

Gips

Met een gipsvuller zorgt u voor de perfect gladde ondergrond om te schilderen en te behangen. Deze toepassing doet het nodige voor het egaliseren van naden tussen gipsplaatwanden en gipsplafonds tot het vullen van gipsplaatschroeven in wanden en plafonds.

Schuim

Voor het afdichten van openingen tussen bouwkundige onderdelen of isolatie gebruikt u een schuimvuller. In ons uitgebreide gamma vindt u isolatie-schuimvullers en PUR-schuimvullers. Het schuim is zacht wanneer u het opspuit, het vult zelfs de kleinste kieren en zet vervolgens uit om de opening volledig op te vullen. Een schuimvuller is daarom ideaal rondom ramen of tussen de dakbedekking bijvoorbeeld.

Ruim gamma vulmiddelen bij Polar Paints!

Naast de specifieke toepassingen vindt u in ons gamma ook multifunctionele allesvullers. Ons aanbod bestaat uit vulmiddelen met ieder hun specifiek karakter en toepassing: waterverdunbaar, elastisch acrylaat, gebruiksklaar, enzoverder. Ook voor bijhorende gereedschappen zoals plamuurmessen of aangepaste kledij kan u bij ons terecht.

Tips …

• Een scheur maakt u best eerst nat voor u begint te vullen. Zo ‘zuigt’ de scheur minder product op.
• Vulmiddel kan krimpen tijdens het drogen. Daarom is het beter om een scheur in twee tot drie keer op te vullen i.p.v. in één keer. Zo kan de laag tussendoor drogen.
• Laat het vulmiddel steeds volledig uitharden en schuur oneffenheden weg voor u overschildert.
• Werkt u met een schuimvuller, zorg er dan voor dat de ondergrond vrij is van vet, vuil en stof. Werkt u binnenskamers met een schuimvuller, ventileer de ruimte goed.
• Draag steeds beschermende kledij, zoals handschoenen, als u met vulmiddelen aan de slag gaat.

Ontdek meer over ons gamma vulmiddelen.

Heeft u vragen over ons uitgebreid gamma vulmiddelen? Wenst u tips rond vulmiddelen of egaliserende materialen?
Of heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.