Als u denkt aan ziekenhuizen, dan denkt u in de eerste plaats aan hygiëne. Van het operatiekwartier tot de wachtkamers, van de ziekenhuiskamers tot de labo’s, bacteriën mogen geen kans krijgen om zich vast te hechten. Verf voor ziekenhuizen moet dan ook aan de strengste hygiënenormen voldoen.

Aangepaste verfsystemen voor de zorgsector

Ziekenhuizen, rusthuizen, huisartspraktijken, kinderdagverblijven, revalidatiecentra, … vallen allemaal onder de zorgsector. Alleen professionele, aangepaste verfsystemen komen tegemoet aan de strenge hygiënewetgeving voor openbare ruimten. De gebruikte producten voldoen veelal ook aan de HACCP-normen, specifiek voor de voedingssector. Klinkt logisch. Want ziekenhuizen bijvoorbeeld hebben altijd een grootkeuken om hun patiënten en bezoekers van gezonde voeding te voorzien.

Verf voor ziekenhuizen: resistent tegen bacteriën

Specifieke verfsystemen voor ziekenhuizen bieden, in tegenstelling tot klassieke verven, een grotere weerstand tegen bacteriën. Deze zogenaamde ‘bacteriostatische’ oplossingen verhinderen dat bacteriën overleven of zich vermenigvuldigen. Speciale coatings zorgen ervoor dat bacteriën zich niet kunnen vasthechten.

Verf voor ziekenhuizen: resistent tegen chemicaliën

De muren en de vloeren moeten perfect gereinigd en ontsmet kunnen worden, en dat op regelmatige basis! De gebruikte verfoplossingen moeten aldus resistent zijn tegen schoonmaakproducten en ontsmettingsmiddelen.

Verf voor ziekenhuizen: mensvriendelijk

In een ziekenhuis draait het om mensen. Op een dag kan een ziekenhuis honderden mensen over de vloer krijgen, zowel patiënten als bezoekers. Zo moeten de verfsystemen ongevaarlijk zijn voor mensen en bij voorkeur geurarm zijn. Ze mogen bovenal geen allergische reacties veroorzaken.

Andere kwaliteiten

Naast de specifieke kenmerken voldoen speciale verven voor ziekenhuizen aan de meest courante vereisten: kleurvast, glansbehoud, lichtbestendig, temperatuurbestendig, anticorrosief, een goede dekking, duurzaam, afwasbaar, enz. Kortom, enkel professionele systemen zijn geschikt voor de zorgsector.

Professionele verfgamma’s in de kijker

Sikkens Healthcare Concept

Het Sikkens Healthcare Concept biedt speciale binnenmuurverf op waterbasis en met actieve zilverionen die anti-bacterieel werken. Verder houdt Sikkens rekening met de menselijke kant, dankzij kleurstrategieën die bijdragen tot het emotionele welzijn van de patiënten en/of die een invloed hebben op het herstel- en genezingsproces. Zo vindt u richtlijnen voor kleuraccenten om verveling tegen te gaan in wachtkamers tot verf met een kalmerende werking voor in de ziekenhuiskamers.

Libert Paints Saniguard

Het Libert Paints Saniguard gamma biedt hygiëne- en HACCP-oplossingen die voldoen aan de strengste wetgeving voor openbare plaatsen, waar een 100% zuivere omgeving vereist is.

Polar Paints project: AZ Sint Jan Palfijn

Als verfgroothandel werkte Polar Paints mee aan de renovatiewerken van het AZ Sint Jan Palfijn in Gent, van 2012 tot 2014.
Ontdek hier meer over het project.

Vragen of informatie nodig?

Heeft u vragen over ons assortiment? Heeft u professioneel advies nodig? Of heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.