Op 28 april is het internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Het belang van veiligheid op de werkvloer staat uiteraard bij Polar Paints voorop. Ook wij doen inspanningen zodat u veilig en gezond kan werken en de risico’s op brand, ongeval, milieuschade, e.d. kan beperken.

Ladders

Ladders hebben heel wat te verduren. Ze worden vaak dagelijks gebruikt en blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Reden te meer om een ladder te gebruiken die aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet. Onze ladders zijn voorzien van een CE-label en een EN131-keurmerk. Dat wil zeggen dat onze ladders gekeurd zijn en voldoen aan de Europese richtlijnen en normen.

Meer info over ons aanbod ladders?

Stellingen

U mag erop rekenen dat onze stellingen voldoen aan de Belgische of Europese normen. Deze verplichtingen zijn erop gericht om de nodige veiligheid te bieden voor al wie op een steiger of stelling aan het werk is. Ook zijn onze stellingen verkrijgbaar met de vereiste veiligheidselementen:
• Leuning: op een hoogte van 1 tot 2 meter
• Tussenleuning: op 40 tot 50 cm hoogte
• Plint: van minimum 15 cm hoogte

Meer info over ons aanbod stellingen?

Verf

In ons gamma vindt u milieuvriendelijke en kindvriendelijke verven die goedgekeurd zijn volgens de nodige keurmerken. Sowieso wordt elke verf onschadelijk na uitharding. Het uitharden van verf is een proces dat ongeveer een week duurt, dus niet gewoon als de verf droog is. In de uithardingsperiode raakt de verf alle vluchtige stoffen kwijt.

Meer info over ons aanbod verf?

Vloeistoffen

Onze vloeistoffen en chemische producten zijn voorzien van de voorgeschreven verpakkingen, veiligheidspictogrammen en gebruiksaanwijzingen. Dit om risico’s te vermijden zoals omvallen van de flessen, met brandplekken of brandwonden als gevolg. Wij raden bovendien aan om chemische vloeistoffen telkens in een gesloten kast te bewaren en beschermende kledij te dragen indien nodig.

Meer info over ons aanbod vloeistoffen?

Beschermende kledij

Kledij mag je in de eerste plaats niet hinderen om je werkactiviteit uit te voeren, maar ze moet wel veilig zijn en bescherming bieden. In functie van je opdracht heb je een helm nodig, veiligheidsschoenen, kniestukken en/of handschoenen nodig. Bij Polar Paints vind je alvast duurzame werkkledij die lang meegaat!

Meer info over ons aanbod werkkledij?

Machines en toestellen

Omdat wij met de meest vooraanstaande leveranciers werken, kunnen wij veilige toestellen en machines aanbieden. Onze spuitmachines, stofzuigers, lasers en schuurmachines zijn efficiënt, betrouwbaar en veilig. Het is trouwens niet alleen belangrijk om machines correct te bedienen. Wij hameren ook op veilig gedrag met en rond de machines: veilig opbergen en regelmatig onderhoud bijvoorbeeld.

Meer info over ons aanbod machines?

Bent u op zoek naar een veilig product voor uw project? Onze medewerkers staan graag klaar met een woordje uitleg over de juiste producten en veilige werkmethode. Heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.