Sierlijsten en indirecte verlichting vormen een gezellige combinatie voor een interieur. Het is dan ook een mooi extra’tje dat u als vakman aan uw klanten kan bieden. Des te belangrijker is het juiste advies dat u hieromtrent geeft. Voor een stijlvolle 360° afwerking van elk schilderproject vormt indirecte verlichting de kers op de taart!

Wat is indirecte verlichting?

Bij indirecte verlichting is de armatuur van de verlichting wel zichtbaar, maar de lichtbron zelf niet. De muur, het plafond of de vloer weerkaatst het licht en wordt “secundaire reflector” genoemd. Eigenlijk maakt u gebruik van de omgeving om de ruimte te verlichten en een bepaalde sfeer te creëren.

Polar Paints Orac decor

Sfeermaker

Het geeft een zachte, gezellige basissfeer. De lichtkleur is mee bepalend voor de sfeer van het interieur: uw klanten kunnen kiezen tussen koud, warm of zelfs gekleurd licht.

Polar Paints orac decor

Indirecte verlichting in de leefruimtes

Indirect licht is het meest geschikt voor leefruimtes, zoals de keuken, woonkamer of slaapkamer. Zelfs in de badkamer – die meer en meer als wellness ingericht wordt – is sfeerverlichting een optie. In de garage of op zolder heeft indirecte verlichting dan weer weinig zin. Want het is en blijft een investering.

Energiezuinig

Dankzij de integratie van ledverlichting of LED-strips is indirecte verlichting energiezuinig. Ledverlichting is bovendien duurzaam en milieuvriendelijker dan traditionele verlichting.

Ruimtelijk effect

Als u een open indruk in een ruimte wil creëren of de architecturale inrichting wil accentueren, dan is indirecte verlichting een ideale oplossing. De lange en de schaduwvrije lichtstroken verhogen het ruimtegevoel van de leefruimte. Als u het bijhorend profiel in dezelfde kleur als de muur of het plafond schildert, dan wordt de verlichting helemaal één met de ruimte.

Polar Paints indirecte verlichting

Installatie van indirecte verlichting

Indirecte verlichting en sierlijsten horen veelal samen. Om meer te weten over een correcte en professionele installatie en montage, bekijk deze video van onze topleverancier Orac Decor.

Polarpaints indirecte verlichting

Wat met renovatie?

De installatie van lichtprofielen voor nieuwbouw of renovatie is op zich dezelfde. Let wel, indirecte verlichting kan oneffenheden in een oppervlak extra zichtbaar maken. En die kan je bij bestaande muren of plafonds wel eens tegenkomen.

Het gamma bij Polar Paints

Moluren, kroonlijsten, wandlijsten, profielen, hoekstukken, deuromlijstingen, sierelementen, rozetten enzoverder: ontdek alles over ons gamma. Onze materialen zijn waterbestendig, overschilderbaar, eenvoudig te installeren, van topkwaliteit en flexibel.

Vragen?

Heeft u vragen over ons assortiment sierlijsten of indirecte verlichting? Heeft u professionele inspiratie nodig? Kom een kijkje nemen in onze showroom op de eerste verdieping. Of heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.

Foto’s: ©Orac Decor