Verven met de verfspuit gaat snel en efficiënt. Vooral bij grote oppervlakten lijkt werken met een verfborstel of lakrol eindeloos te duren. Met de verfspuit daarentegen schilder je op korte tijd al heel wat vierkante meters.

De verfspuit en zijn toepassingen

De verfspuit wordt vooral gebruikt voor industriële toepassingen. Grote oppervlaktes zoals (bedrijfs)muren, tuinhuizen of zelfs terrassen kan je aanpakken met de verfspuit. Maar ook kleinere oppervlaktes, ijzerwerk of een radiator bijvoorbeeld, kan je professioneel afwerken. Eigenlijk, voor alles waarbij je een egaal verfresultaat wil bereiken, is een verfspuit van toepassing.

Snel, efficiënt en tijdsbesparend

Je hebt minder verf nodig. Op korte tijd vul je namelijk een grote oppervlakte. Let bij je aankoop op de aangeduide spuitcapaciteit: dat is de maximale oppervlakte die je in één minuut kan schilderen. Een verfspuitsysteem is ook milieuvriendelijker. Want die gooi je minder snel in de vuilbak dan een verfborstel.

Een goede voorbereiding!

In de eerste plaats moet je alles wat niet geschilderd moet worden goed bedekken en/of afplakken met tape. Met een verfspuit komt er altijd zogenaamde spuitnevel vrij. We raden ook aan om eerst wat te testen op een stuk karton, voor je aan de oppervlakte begint.

Verschillende verfspuitsystemen

In hoofdzaak bestaan er twee verfspuitsystemen:

1 – HVLP of High Volume Low Pressure

Een verfspuit met HVLP-systeem maakt gebruik van luchtdruk om de verf te verspreiden. Dergelijk systeem is veelal goedkoper, gemakkelijk te reinigen en eenvoudig in gebruik. Het is geschikt voor een muur, maar ook voor ijzerwerk en kleinere oppervlaktes.

2 – Airless verfspuitsysteem

Voor grotere oppervlaktes of professionele opdrachten wordt een airless systeem aangeraden. Dit systeem werkt met een turbine zonder lucht. Een airless verfspuitsysteem werkt snel en geeft een nauwkeurig en strak resultaat.

Kan een verfspuit alle verfsoorten aan?

Lees vooral de instructies bij het toestel dat je aankoopt. In principe kunnen alle verfsoorten met een verfspuit aangewend worden. Soms is het nodig de verf te verdunnen. Of afhankelijk van de verfsoort kan je een aangepaste spuitkop gebruiken.

Tips tips tips!

We sluiten graag af met wat advies:
– Houd steeds de verfspuit loodrecht.
– Een afstand van 40 tot 50 cm tussen het systeem en het oppervlak is aan te raden.
– Werk telkens in blokken van één vierkante meter.

Producttip

Vragen of opmerkingen over verfspuiten, verfpistolen of verfspuitsystemen?

Heeft u professioneel advies nodig? Of heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.

Meer info over ons aanbod en prijzen vindt u hier.

Polar Paints Verfspuit

Polar Paints Verfspuit