Elke ondergrond, zowel binnen als buiten heeft baat bij isolerend verven. Dat zorgt voor een (extra) beschermlaag of coating. Verf bevat op zich al diverse beschermende eigenschappen zoals waterafstotend en beschermend tegen hitte. Maar wat is nu specifiek isolerend verven en hoe gaat u ermee aan de slag?

Wat is isolerend verven?

De term ‘isolerend verven’ heeft niets te maken met warmte-isolatie, zoals bijvoorbeeld het isoleren van een zolder.

Algemeen wordt met deze verfterm ‘afsluiten’ bedoeld. Isoleren in de verfsector is het aanbrengen van een isolerende grondlaag of primer. Die voorkomt vochtvlekken of vuil in de afwerkingslaag.

Isolerend verven met de gepaste primer

Wilt u vocht en vuil vermijden op de eindlaag, dan gebruikt u een isolerende grondlaag in de vorm van een primer. Deze laag isoleert dan als het ware de eindlaag tegen vochtvlekken, water of doorbloeding van roetvlekken. De isolerende primer beschermt zo een buitenmuur of badkamer tegen vocht. Ook muren die een schouwbrand meegemaakt hebben, worden op deze manier efficiënt voorbehandeld.

Isolerende verven zijn meestal twee-component verven. Om deze aan te brengen, is een zekere technische kennis vereist. Daarom raden we aan om alvorens van start te gaan met isolerend verven u goed te laten adviseren of aandachtig de instructies te lezen.

Isolerend verven via de verfkleur

Isolerend verven zal geen effect hebben op de kamertemperatuur, de verfkleur daarentegen wel. Dit heeft te maken met de mate waarin zonlicht wordt geabsorbeerd of weerkaatst. Witte verf voorkomt de absorptie van zonlicht, waardoor de ondergrond minder snel opwarmt.

Vragen over isolerend verven?

Heeft u vragen over isolerend verven, welke isolerende primer of welke kleur voor welke ondergrond u het best gebruikt? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.

Meer info over ons aanbod en prijzen vindt u hier.