Het kiezen van de juiste veiligheidsschoenen is noodzakelijk voor het welzijn en de veiligheid tijdens uw werkzaamheden. Een veiligheidsschoen moet niet alleen functioneel zijn en beschermen. Veiligheidsschoenen moeten ook goed aansluiten en comfortabel zitten. We gaan in deze blog dieper in op de veiligheidsaspecten en specificaties.

Waarop letten als u veiligheidsschoenen koopt?

De ene veiligheidsschoen is de andere niet. Veiligheidsschoenen zijn beschikbaar in heel wat combinaties. Het komt er dus op aan om de beste combinatie te kiezen in functie van uw job.

Veiligheidsschoenen afstemmen op het werk

Het type veiligheidsschoenen stemt u best af op het soort werkzaamheden en uw werkomstandigheden. Als u veel moet rondlopen, dan moeten uw schoenen licht genoeg zijn. Werkt u op een gladde vloer, dan is een schoen met antislipzool nodig. Moet u een hele tijd gehurkt zitten of op de knieën, dan heeft u soepele veiligheidsschoenen nodig die uw voet of enkel niet teveel knellen. Verder zijn er lage en hoge modellen, of waterbestendige veiligheidsschoenen.

De minimum safety vereisten van veiligheidsschoenen

Alle genormeerde veiligheidsschoenen krijgen een S-codering: de S van Safety. Werkschoenen moeten een minimum SB-codering dragen om binnen de Europese norm te vallen, met de B van Base of basis. SB-veiligheidsschoenen zijn geschikt voor professioneel gebruik. Ze hebben een antistatische zool. Een neus van staal of kunststof biedt bescherming tegen vallende voorwerpen met een indeukresistentie van 200 joule.

Vijf niveaus van bescherming

Bovenop de basis veiligheidsnorm bestaan er nog vijf extra classificaties met een specifieke S-codering.

Polar Paints veiligheidsschoenen

Andere specificaties

Naast de beschermingsniveaus vindt u op de verpakking andere codes die welbepaalde specificaties aanduiden:

A: met antistatische zool
CI: werken koude-isolerend
E: met schokopvangende hiel
FO: olie- en petroleumbestendig
HI: werken hitte-isolerend
HRO: met hittebestendige zool tot 300°C
M: met middenvoet bescherming
P: beschermen tegen perforatie van de zool
SRA: slipveilig op een keramische tegelvloer
SRB: slipveilig op een stalen vloer met glycerol
SRC: slipveilig op een stalen vloer met glycerol en een keramische tegelvloer
WR: volledig waterbestendig
WRU: bieden tijdelijke bescherming voor wateropname en insijpelen

ESD of Electro Static Discharge

Veiligheidsschoenn met ESD-label zijn niet zomaar antistatisch. Ze leiden statische elektriciteit af en voorkomen een sterke, ongecontroleerde elektrostatische lading. De schoenen zijn herkenbaar aan het geel-zwarte ESD label.

Polar Paints ESD veiligheidsschoenen

Het gamma veiligheidsschoenen bij Polar Paints

Ontdek meer over ons ruime gamma werkkledij.

Vragen of informatie nodig?

Heeft u vragen over ons assortiment? Heeft u professioneel advies nodig? Of heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.