Een magazijnvloer krijgt het hard te verduren. Van vuile schoenen tot heftrucks: ze worden intensief gebruikt en de belasting kan enorm zijn. De juiste coating of vloerverf is daarom van uiterst groot belang om de vloer te beschermen inzake duurzaamheid, veiligheid en hygiëne.

Belang van een goede coating bij magazijnvloeren

Het is nu eenmaal een feit: een industriële coating zal een magazijnvloer beter beschermen tegen beschadiging. Een betonvloer met een correcte coating zal mogelijke belastingen langer weerstaan en een langere levensduur kennen. Een vloer in topvorm is bovendien veilig en hygiënisch.

Welke belastingen kan een magazijnvloer meemaken?

Een betonvloer is onderhevig aan vocht, olie, stof, vet, chemicaliën, … Die kunnen de bovenlaag van een betonvloer aantasten. Een werkvloer moet bovendien heftrucks, palletten en zware kasten aankunnen.

De voordelen van een correcte coating of verf voor magazijnvloeren

Kwalitatieve coatings en hoogwaardige verfproducten bieden de volgende bescherming of voordelen:
– Bescherming tegen agressieve stoffen
– Slijtvastheid
– Anti-slip
– Akoestische demping van contactgeluiden
– Vervuiling
– Belasting van zware stukken
– Mechanische belasting
– Eenvoudig te onderhouden
– Kleurbehoud van de vloer
– Lage vochtgevoeligheid
– …

Soorten industriële coatings

Het type coating dat het meest geschikt is voor industriële werkplaatsen, hangt af van de ondergrond en de belasting van de vloer. In hoofdzaak onderscheiden we twee soorten coatings:

Epoxycoating

Deze coating op basis van epoxyhars beschermt magazijnvloeren tegen chemische en mechanische belasting. Een epoxycoating biedt bovendien extra slijtvastheid.

PU-coating

Deze coating op basis polyurethaan is ideaal voor industriële vloeren die op chemisch en mechanisch vlak minder belast worden. Polyurethaan heeft dan wel elastische eigenschappen die hem scheuroverbruggend en meer krasbestendig maken. Een PU-coating is UV-bestendig en geschikt voor zonrijke magazijnvloeren. PU is oplosmiddelvrij en dus iets milieuvriendelijker.

Afhankelijk van de werkzaamheden kan er verder gekozen worden voor een hygiënische coating, onderhoudsvriendelijke coating, antislip en slipvaste coating, slijtvaste coating, waterdichte coating of een combinatie.

Voorbehandelen voor een beter hechting van de coating of vloerverf

Bestaande vloeren behandelt u voor op deze manier:
– Lijmresten verwijderen
– Oude verflagen verwijderen
– Reinigen van olie en andere vetten
– Herstellen van beschadigingen
– Doelgerichte primer

Bij nieuwe vloeren verwijdert u best eerst het laagje cementsluier.

Het gamma bij Polar Paints

Ontdek meer over ons ruime gamma coatings en vloerproducten.

Vragen of informatie nodig?

Heeft u vragen over ons assortiment? Heeft u professioneel advies nodig? Of heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.