Een betonvloer is een veel gekozen vloeroplossing. Zowel in nieuwbouwhuizen als in bedrijven of magazijnen vindt u tegenwoordig een mooi afgewerkte betonvloer. De industriële look of gewoon een praktische, onderhoudsvriendelijke (werk)vloer zijn reden te meer. U kan bovendien transparant coaten of met een kleur.

Een coating: absolute noodzaak!

Een betonvloer zonder eindafwerking laat vuil en vocht door. Kortom, met een betoncoating maakt u de vloer aan de hand van een soort beschermlaag bestand tegen stof, water, slijtage door zware machines, enzovoort. Met een coating geeft u de vloer ook zijn uiteindelijke look, afhankelijk van de wensen van uw klant.

Hoe kiest u de juiste coating voor een betonvloer?

• Ga na of de vloer vooral waterdicht of resistent moet zijn tegen chemische producten bijvoorbeeld.
• Wat is het doel van de betonvloer: een coating voor terras of balkon moet UV- en weersbestendig zijn. Een oprit of magazijnvloer moet dan weer bestand zijn tegen olievlekken of bandensporen.
• Is er een anti-slip functie nodig?
• Check of de omgeving geschikt is voor de coating die u gebruikt: sommige coatings hebben namelijk een bepaalde temperatuur nodig om uit te harden.
• Voor privé-woningen hebt u meestal voldoende met een transparante betonlookcoating.
Epoxy’s zijn dan weer geschikt voor specifieke vloeren: garage, balkon, keuken of zwembad. Maar ook vloeren die zeer zwaar belast worden, zoals bedrijfsvloeren of magazijnen zijn gebaat met een epoxy coating.

De juiste voorbereiding en de ondergrond

Als voorbehandeling moet u eerst de vloer grondig reinigen. Indien nodig, moet er ook gerepareerd worden. Bestaande verflagen moeten eerst mechanisch geschuurd worden met een schuurmachine. Schuurmachine huren?

Een primer of hechtlaag brengt u aan op een onbehandelde ondergrond voor de coating. Een primer verstevigt de ondergrond en zorgt voor een betere hechting van de coating.

Zorg er verder voor dat de ondergrond vochtvrij en voldoende uitgehard is. Vochtig beton, losse deeltjes, e.d. kunnen zorgen voor een slechte hechting van de coating.

MEER INFO

Bent u op zoek naar de juiste betoncoating voor uw project? Onze medewerkers staan graag klaar met een woordje uitleg over de juiste producten en werkmethode. Heeft u verdere vragen over ons aanbod en onze diensten? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.

Nog meer info over ons aanbod en prijzen vindt u hier.